МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО АНАЛІЗУ, ОЦІНЮВАННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ МОРАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО СТАНУ ОСОБОВОГО СКЛАДУ - Алещенко, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
Розглядаються методичні підходи до аналізу, оцінювання та прогнозування морально-психологічного стану особового складу, об’єктивні і суб’єктивні чинники, які впливають на його стан. Проаналізовано існуючі методики оцінювання рівня морально-психологічного стану особового складу Збройних Сил України. Відзначається, що методу експертної оцінки надається особлива роль під час оцінки стану бойової готовності частин (підрозділів). Запропоновано шляхи впровадження відповідних методик у діяльність системи управління ЗС України, посадових осіб з урахуванням перспектив впровадження стандартів НАТО і теоретичних поглядів вітчизняних фахівців.