РОЛЬ ІДЕАЛУ ЯК ВЗІРЦЯ ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ У ЗВО - Литвинчук, Л.; Рашковська, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
Розкривається актуальне питання ролі ідеалу як взірця для наслідування підлітком у процесі навчання у закладах вищої освіти (ЗВО). Багатоплановість проблем, пов’язаних з формуванням уявлення про "ідеальне", передбачає взаємообумовленість різних аспектів цього процесу, цілісний підхід до проблеми. У цьому дослідженні було використано системний підхід для виявлення провідних ідеалів осіб підліткового віку як спосіб бачення світу.