ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ КАРТОГРАФІЧНИХ МАТЕРІАЛІВ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ПРОСТОРОВОМУ ПЛАНУВАННІ УКРАЇНИ ТА НІМЕЧЧИНИ - Палеха, Ю.; Айлікова, Г.; Остапенко, П. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
У статті було здійснено аналіз картографічних матеріалів державного та регіонального рівнів, які використовуються в просторовому плануванні України та Федеративної республіки Німеччина. Проаналізовано можливість вдосконалення та спрощення існуючої методики виконання схем планування території на підставі інтеграції екологічних принципів у територіальне планування України на базі виконання ландшафтного плану як обов’язкової складової при виконанні схем планування території регіонального рівня. Ключові слова: просторове планування, ландшафтний план, Генеральна схема планування території країни, закон про територіальне планування, програма просторового планування.