ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ МОЛОДОГО ВИКЛАДАЧА ПЕДАГОГІЧНОГО ВНЗ - Байда, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
Наведено результати дослідження психологічних чинників формування позитивного іміджу молодого викладача педагогічного ВНЗ. Імідж викладача ВНЗ трактується як цілеспрямовано сформований образ, який визначає інтерактивну характеристику зовнішнього і внутрішнього змісту особистості педагога, що впливає на ефективність його професійної діяльності. Виокремлено такі основні психологічні чинники його успішного формування: привабливий зовнішній вигляд, ефективне використання вербальних та невербальних засобів спілкування, внутрішня відповідність до образу "Я" обраної професії. Ключові слова: психологічні чинники, формування, позитивний імідж, молодий викладач, педагогічний ВНЗ.