МЕХАНІЗМ ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У СИСТЕМУ ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ - Городянська, Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2023)
Досліджено напрями цифрової трансформації системи грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ в умовах воєнного стану відповідно до курсу запровадження стандартів НАТО у військову сферу. Обґрунтовано доцільність оптимізації процедури нарахування грошових виплат військовослужбовцям шляхом впровадження цифрових технологій до системи грошового забезпечення військовослужбовців ЗС України. Зазначено, що вирішення проблеми потребує комплексного підходу до використання українського цифрового простору з метою створення для військовослужбовців порталу online-надання соціальних послуг. Задля пошуку шляхів організації віддаленого та оперативного доступу військовослужбовця до власної фінансової інформації проведено дослідження класичних технологій (3.0+) та нових технологій (4.0). Виокремлено ряд технологій цифрових трансформацій системи грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ як перспективних напрямів реформування українського цифрового простору. За результатами аналітичного огляду ряду нормативно-правових документів уточнено складові системи грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ в умовах війни та як наслідок було сформульовано механізм впровадження цифрових технологій за окресленими напрямами трансформації. Визначено напрями вдосконалення процедури організації військових фінансистів на всіх рівнях військового управління та злагодженої взаємодії їх із фахівцями державних установ з метою впровадження цифрових технологій до Центру надання адміністративних послуг України.