АНАЛІТИКО-ПРОГНОСТИЧНІ АСПЕКТИ ПІДХОДІВ ДО ВИВЧЕННЯ ПУБЛІЧНИХ НЕГАТИВІВ У КОМПЛЕКСНІЙ СТРУКТУРІ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ КРАЇНИ - Любовець, Г.; Король, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
У статті розглядаються нові підходи до особливих реалій функціонування інформаційного простору, що виникли за умов динамічних креативно-технологічних комунікаційно-контентних агресій путінської Росії проти України та інших держав світу. Проведені дослідження дозволяють зробити на даному етапі попередні висновки щодо типологізації складових інформаційного простору за визначеними динамічно-ситуативними моделями контентних потоків. Аналіз сучасних комунікаційно-контентних динамік та потокових масивів контентного виробництва, зокрема, комунікаційно-контентних агресій на рівні контентних сенсів, акцентів, стилів, енергетичних впливів тощо, які кремлівськими технологами вживляються в публічні рівні інформаційного простору країни, дозволяє здійснювати діагностику (індикацію та фіксацію) різноформатних публічних негативів. А це, своєю чергою, створює необхідні технологічно-креативні передумови для відпрацювання механізму ефективної інформаційної протидії як основи творення алгоритмів комунікаційно-контентного домінування. Оскільки комунікаційно-контентні агресії є системним елементом такого явища як глобальний гібридний тероризм, який продукує владний режим путінської РФ, у статті доводиться необхідність наукового визначення цього явища та пропонується робоча гіпотеза даної дефініції. Ключові слова: інформаційний простір, комунікаційно-контентні агресії, інформаційні поля, комунікаційноконтентні середовища, публічне домінування, глобальний гібридний тероризм.