РЕТРОСПЕКТИВНИЙ АНАЛІЗ СТАНОВЛЕННЯ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ПІДХОДУ ДО ДЕТЕКЦІЇ ОБМАНУ - Малюга, В.; Кравченко, А.; Зубовський, Д. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
У статті здійснено ретроспективний аналіз становлення інструментального підходу до детекції обману. Розкрито історію становлення та розвитку, що налічувала численні моменти коливання наукової думки. Висвітлено ключові теоретичні та практичні напрацювання науковців, що лягли в основу сучасної методології опитування з використанням поліграфа. Ключові слова: обман, поліграф, ретроспективний аналіз, асоціативний експеримент, опитування з використанням поліграфа.