ПСИХОЛОГІЧНІ УМОВИ ВИНИКНЕННЯ ТА РОЗВИТКУ СТРЕСОСТІЙКОСТІ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ - Тептюк, Ю. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
У статті за допомогою теоретичного аналізу наукових праць зарубіжних та українських вчених визначено особливості та психологічні умови виникнення та розвитку стресостійкості у професійній діяльності працівників соціальної сфери. Здійснено опис особливостей професійної діяльності працівників соціальної сфери, які обумовлюють специфіку вияву стрес-факторів, які, в свою чергу, пов’язані із визначенням психологічних умов їх виникнення та розвитку стресостійкості. Ключові слова: психологічні умови, стресостійкість, соціальний працівник, соціальна сфера.