ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНА БАЗА СУСПІЛЬНОЇ ГЕОГРАФІЇ І ЇЇ ВИКОРИСТАННЯ У ВІЙСЬКОВІЙ ГЕОГРАФІЇ УКРАЇНИ - Масляк, П.; Левінськова, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
Стаття присвячена розгляду можливостей використання теоретико-методологічної бази суспільної географії у становленні та розвитку сучасної військової географії. Пропонуються до використання різні теорії, концепції і принципи суспільної і політичної географії, які, на думку автора, можуть сприяти диверсифікації військової географії як науки і навчальної дисципліни.
Keywords: геополітика, геостратегія, політико-географічне положення, дистанційність, детермінованість, потенційність