ТЕХНОЛОГІЯ ЦИФРОВОЇ АДАПТАЦІЇ ДАНИХ ГРОШОВОГО ТА ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ - Городянська, Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2023)
Досліджено особливості формування даних у системі грошового забезпечення військовослужбовців ЗС України та надання адміністративних послуг, пов'язаних з пенсійним забезпеченням. Розроблено технологію цифрової адаптації вихідних даних системи грошового забезпечення військовослужбовців до потреб архівного зберігання, пенсійного забезпечення та адміністративних послуг. Визначено, що технологія цифрової адаптації даних грошового забезпечення військовослужбовців ЗС України надасть можливість цифрового перетворення даних карток особових рахунків до вимог архівного зберігання. Сформовано механізм надходження даних грошового та пенсійного забезпечення військовослужбовця ЗСУ до особистого кабінету в застосунку "Дія". Встановлено, що механізм визначає особливості руху цифровізованих даних від системи грошового забезпечення військових частин (установ, організацій) до державних установ – Державної податкової служби України, органів Пенсійного фонду України та до особистого кабінету військовослужбовця в застосунку "Дія" (адміністративні послуги). Розкрито взаємодію відповідних електронних реєстрів, яка організована Міністерством цифрової трансформації України, зокрема між Державною податковою службою України та Пенсійним фондом України. Визначено рух даних грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ від військової частини (установи, організації) до державних установ, таких як Державна податкова служба України, Пенсійний фонд України та до банківських установ. Встановлено, що особливістю організації надання адміністративних послуг військовослужбовцю є доступ до особистого кабінету в застосунку "Дія".
Keywords: технологія, цифрова адаптація даних, картки особових рахунків військовослужбовців, електронні реєстри, механізм цифрової адаптації, дані грошового забезпечення, адміністративні послуги, пенсійне забезпечення, архівне зберігання