МЕТОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ ФІНАНСИСТІВ НА ПРИКЛАДІ ВИКЛАДАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН ЩОДО СПЕЦИФІКИ ТА ОСОБЛИВОСТЕЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ - Дяченко, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2020)
У науковій статті розкривається мета та значення, предмет і змістовна частина (знання, навички, вміння) з навчальної дисципліни “Оплата праці працівників військових частин”, її місце в системі фахової підготовки спеціалістів облікових спеціальностей. Значення дисципліни – надати фундаментальні знання і практичні навички в області організації оплати праці, навчити правильно та своєчасно проводити нарахування та виплату заробітної плати працівникам ЗСУ, бути здатним аналізувати витрати пов'язані з оплатою праці працівників ЗСУ. Завдання цієї дисципліни - сформувати та розвинути загальні та професійні компетентності цього напряму, підготовити всебічно розвинутих, кваліфікованих, конкурентоздатних військових фахівців, здатних здійснювати фінансовогосподарську діяльність військової частини.Встановлено, що в умовах сьогодення для забезпечення якісної освіти у вищих військових навчальних закладах особливу увагу необхідно приділити запровадженню передових педагогічних технологій навчального процесу. Облікові дисципліни, на відміну від багатьох інших економічних, базуються на подіях, що стрімко змінюються. Тому, щоб сформувати високоякісного військового фінансиста, основний акцент у викладанні облікових дисциплін повинен робитись не на механічне запам‘ятовування навчального матеріалу, а на розвиток мислення. Актуальними в наш час є питання щодо тісного взаємозв‘язку теорії і практики.
Keywords: облікові дисципліни, оплата праці, військовий фінансист