ВИКОРИСТАННЯ АДАПТИВНИХ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПІДГОТОВЦІ СУЧАСНИХ ФАХІВЦІВ - Бахов, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Військово-спеціальні науки, 2019)
У розвитку освітнього програмного забезпечення постійно відбуваються динамічні зміни, які впливають на ринок освітніх послуг в Інтернеті. Сучасний стан системи дистанційного навчання потребує новітніх освітніх технологій для ефективного задоволення потреб студентів, які навчаються віртуально.У статті визначено, як інтелектуальні системи використовуються у підготовці сучасних спеціалістів через систему дистанційного навчання.Адаптивні та інтелектуальні веб-освітні системи утворюють новий захоплюючий потік роботи в галузі AIEd. У роботі показано, що Інтернет надає можливість застосовувати набагато більшу різноманітність AIтехнологій у навчальному контексті. Він пропонує ряд нових науково-дослідних завдань та ряд можливостей для поєднання досліджень AI-Ed з кількома сусідніми сферами. Інтернет також пропонує чудову платформу для впровадження дослідників AI-Ed. Системи, розроблені в Інтернеті, мають більший термін експлуатації та кращу видимість. Ідея дослідження, реалізована у веб-системі, має набагато кращі шанси впливати на дослідницьку спільноту, ніж ідея, просто представлена у статті.Адаптивні та інтелектуальні веб-освітні системи пропонують альтернативу традиційному підходу "простов-в-Інтернеті" в розробці веб-навчальних курсів.Мета статті - надати більш систематичний погляд на різноманітність сучасних AIWBES та обговорити роль та місце потоку досліджень AIWBES у сфері штучного інтелекту в освіті. Причиною зосередження уваги як на інтелектуальній, так і на адаптивній системах є те, що перетин все ще великий, межі між "розумними" та "неінтелектуальними" не є чіткими, і обидві групи, безумовно, представляють інтерес для ШІ в освіті (AI- Ред) спільноти. Під адаптивними та інтелектуальними технологіями ми маємо на увазі принципово різні способи додати адаптивну чи інтелектуальну функціональність до освітньої системи. Зазвичай технологію можна розчленувати на більш дрібнозернисті прийоми та методи, які відповідають різним варіаціям цієї функціональності та різним способам її здійснення.
Keywords: освітні системи, інтелектуальні системи, студент, Інтернет, гіпермедіа